Umno telah memasang perangkap Syiah dan Pas telah memasukinya.

PAS TERPERANGKAP ISU SYIAH

Aku  dah lama tak sedap hati melihat pengaruh Syiah dalam Pas. Jauh lebih lama sebelum Kedah terlepas kepada UMNOBN lagi. Sebelum PRU 13 aku seriyau benar Pas akan kalah teruk di Kedah. Tambahan sebelum PRU 13 Dato Mukhriz telah bangkitkan isu Syiah di Kedah.

Terbaru  aku terbaca tulisan Subki Latif : Syiah Jadi Isu Politik.  Di akhir tulisanya Subki menulis:

“Sasaran perangkap itu tidak banyak atas penyokong yang setia, tetapi adalah untuk menjauhkan  oleh Melayu dari mendekati PAS. Tidak mudah bagi PAS keluar dari perangkap itu. Sekalipun ia adalah ikhtiar Umno supaya kempen PAS ganti Umno tidak berhasil. Mungkin PAS boleh memberi penjelasan ilmiah yang layak dapat Phd, tetapi dari segi politiknya ia sudah dijerat.”

Ringkas katanya,  Pas di jerat dengan isu Syiah.

Ya betul, Umno telah memasang perangkap syiah dan pas telah memasukinya.

Maka aku mengesyurkan di sini, Pas hendaklah keluar dg penuh bergaya. Tinggalkan syiah. Pemimpin Pas  jangan tunjukan sokongan maupun simpati kepada  Syiah. Pas boleh berkawan  dengan PKR, DAP, Hindu, Budha, malah Kristian sekalipun, kerana org melayu tak akan masuk agama itu, tapi orang melayu mudah masuk Syiah. Jika pun habis terdesak atau serba salah  lebih baik diam. Bercakap banyak akan menampakkan sikap.

Sekarang masih tak ramai Syiah yg akan mengundi Pas, berbanding Melayu yang akan lari dari Pas. Kata Subki penyokong tegar Pas mungkin tak banyak kesan atas isu Syiah. Tapi aku  kata aku juga penyokong setia Pas, tetapi tetap menolak Calun PRU/K yang Syiah atau penyokong atau sekadar bersimpati kepada Syiah. Kalau aku boleh mengundi, aku akan pastikan calun itu kalah, sekalipun terpaksa mengundi UMNO. Berapa ramai orang seperti aku? Terutama di Sungai Limau?

Ya, betul Umno telah memasang perangkap Syiah dan Pas telah memasukinya.

Buktinya, perangkap yang dipasang melalui pembentangan Rang Undang-undang Kesalahan Jenayah Syariah (Kedah Darul Aman) 2013, yang tidak menyebut sepatah pun perkataan Syiah, telah memerangkap ADUN PAS-PR dengan jayanya. Keratan akhbar Sinar diatas, tanpa menyebut PAS, tetapi sebenarnya, Umno telah berjaya membantai PAS kerana PAS tidak bersungguh mengawal Syiah, semasa Pa memerintah.Tidak kira apa alasan pun, perangkap itu telah dimasuki Pas. Sekalipun PAS mempunyai seribu alasan untuk mentang Rang Undang-undang itu, PAS-PR pasti sukar menjawabnya di PRK Sungai Limau. Aku pasti Isu Syiah akan menjadi modal politik utama UMNO-BN. Nyata Dato Mukhriz lebih cekap mencatur politik Kedah. Mengapa ADUN PAS gagal menghidu perangkap Syiah  yang di pasang UMNO? Alasan ADUN PAS bahawa RUU itu tidak menyebut sepatah pun perkataan Syiah, menunjukkan mereka terlepas pandang atau tidak cermat.

Mengapa PAS Kedah terutamanya dan Malaysia amnya masih sayang pada Syiah. Sedang semua media telah  buat kempen Anti Syiah. Aku sebenarnya suka malah menyokong semua usaha kempen anti Syiah. Kesannya rupa Syiah telah menjadi huduh kepada orang Melayu! Kehuduhan Syiah telah terpalit pada PAS.

Ini di burukkan lagi dengan pengakuan Mat Sabu bahawa idolanya ialah Khomini dan Hassan Nasrullah. Ditambah lagi katanya Unit Amal Pas adaalah tiruan dari Iran. Lebih menyedihkan, lagu rasmi Unit Amal juga dari Iran.

SESUNGGUHNYA PAS TELAH MEMBELI SYIAH DENGAN MENJUAL NEGERI KEDAH DARUL AMAN KEPADA UMNOBN. 

Dato Dr Johari Mat menentang Syiah:

ARTIKAL BERKAITAAN

https://aburedza.wordpress.com/2013/10/03/sungai-limau-pas-jangan-dipalit-dengan-syiah/

https://aburedza.wordpress.com/2013/10/04/unit-amal-pas-bercalit-pengaruh-syiah/

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s